Isolatieglas helpt u met het besparen op uw stookkosten, is beter voor het milieu en dempt geluiden. Bekke heeft zich gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van isolatieglas. Wij adviseren u graag over welke beglazing in uw situatie het best kan worden geplaatst.

Wat is isolatieglas?
Ook wel “dubbel glas” genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee verschillende bladen enkelglas met daartussen een spouw (open ruimte). Standaard zit er een luchtvulling tussen de twee glasbladen, dit zorgt dat de warme lucht minder makkelijk naar buiten gaat. U hoeft uw huis dus minder te verwarmen, waarmee u uw portemonnee en het milieu helpt. Bovendien wordt er ook minder geluid doorgelaten.


Wat is Hoog Rendement (HR) glas?
Er zijn twee varianten HR glas, namelijk HR+ en HR++. De spouw wordt bij beide gevuld met Argongas. De warmte geleidt nu een stuk lastiger, waardoor het warmteverlies word beperkt. Een andere eigenschap van HR isolatieglas is dat er tussen de glasbladen een doorzichtig metaalfolie is geplaatst. Door dit metaalfolie worden warmte- en zonnestralen enigszins gereflecteerd. Zowel in de winter als in de zomer, draagt HR isolatieglas bij tot een betere klimaatbeheersing van uw woning of gebouw. Het verschil tussen HR+ en HR++ zit ‘m in de spouwdikte. Voor HR++ is een spouw van minstens 15 mm nodig, waardoor deze een hogere isolatiewaarde heeft dan HR+.

Overig glas
Naast isolatieglas leveren en plaatsen wij veiligheidsglas, brandvertragend glas, gekleurd glas en inbraakvertragende beglazing.